1

warta

Naon garis produksi SMT

Manufaktur éléktronik mangrupikeun salah sahiji jinis industri téknologi inpormasi anu paling penting.Pikeun produksi sareng perakitan produk éléktronik, PCBA (printed circuit board assembly) mangrupikeun bagian anu paling dasar sareng penting.Biasana aya produksi SMT (Surface Mount Technology) sareng DIP (Dual in-line package).

Tujuan pursuing dina produksi industri éléktronik nyaéta ngaronjatkeun dénsitas fungsional bari ngurangan ukuranana, nyaéta, nyieun produk leutik tur torek.Kalayan kecap sanésna, tujuanana nyaéta pikeun nambihan langkung seueur fungsi kana papan sirkuit ukuran anu sami atanapi ngajaga fungsi anu sami tapi ngirangan luas permukaan.Hiji-hijina jalan pikeun ngahontal tujuan nyaéta pikeun ngaminimalkeun komponén éléktronik, ngagunakeun éta pikeun ngagentos komponén konvensional.Hasilna, SMT dikembangkeun.

Téknologi SMT dumasar kana ngagentos komponén éléktronik konvensional ku jinis wafer komponén éléktronik sareng nganggo baki pikeun bungkusan.Dina waktos anu sami, pendekatan konvensional pangeboran sareng sisipan parantos diganti ku némpelkeun gancang dina permukaan PCB.Leuwih ti éta, aréa permukaan PCB geus minimal ku ngamekarkeun sababaraha lapisan papan tina hiji lapisan papan.

Parabot utama garis produksi SMT ngawengku: Stencil printer, SPI, pick jeung tempat mesin, reflow soldering oven, AOI.

Kaunggulan tina produk SMT

Ngagunakeun SMT pikeun produk henteu ngan ukur pikeun paménta pasar tapi ogé pangaruh henteu langsung kana pangurangan biaya.SMT ngirangan biaya kusabab ieu:

1. aréa permukaan diperlukeun tur lapisan pikeun PCB diréduksi.

Wewengkon permukaan PCB anu dibutuhkeun pikeun ngangkut komponén rélatif dikirangan kusabab ukuran komponén assembling parantos dikirangan.Sumawona, biaya bahan pikeun PCB dikirangan, sareng teu aya deui biaya pamrosésan pangeboran pikeun liang-liang.Ieu kusabab soldering of PCB dina metoda SMD langsung tur datar tinimbang ngandelkeun pin sahiji komponén di DIP ngaliwatan liang dibor guna jadi soldered mun PCB nu.Sajaba ti éta, perenah PCB jadi leuwih éféktif dina henteuna ngaliwatan-liang, sarta salaku konsekuensi, lapisan diperlukeun tina PCB nu ngurangan.Contona, hiji asalna opat lapisan desain DIP bisa diréduksi jadi dua lapisan ku metoda SMD.Éta sabab nalika nganggo metode SMD, dua lapisan papan bakal cekap pikeun pas dina sadaya kabel.Biaya dua lapis papan tangtosna langkung handap tina opat lapis papan.

2. SMD leuwih cocog pikeun kuantitas badag produksi

Bungkusan pikeun SMD ngajantenkeun pilihan anu langkung saé pikeun produksi otomatis.Sanajan pikeun maranéhanana komponén DIP konvensional, aya ogé hiji fasilitas assembling otomatis, contona, tipe horizontal mesin sisipan, tipe vertikal mesin sisipan, ganjil-formulir mesin sisipan, sarta IC inserting mesin;Sanajan kitu, produksi di unggal Unit waktos masih kirang ti SMD.Nalika kuantitas produksi ningkat pikeun unggal waktos damel, unit biaya produksi rélatif ngirangan.

3. Pangsaeutikna operator diperlukeun

Biasana, ngan ukur tilu operator anu diperyogikeun per jalur produksi SMT, tapi sahenteuna 10 dugi ka 20 urang diperyogikeun per jalur DIP.Ku ngurangan jumlah jalma, teu ngan biaya tanaga gawé ngurangan tapi ogé manajemén jadi gampang.


waktos pos: Apr-07-2022