1

warta

Fungsi las reflow dina prosés SMT

Reflow soldering nyaeta metoda las komponén permukaan paling loba dipaké dina industri SMT.Métode las séjén nyaéta patri gelombang.Reflow soldering cocog pikeun komponén chip, bari gelombang soldering cocog pikeun komponén éléktronik pin.

Reflow soldering ogé prosés soldering reflow.Prinsipna nyaéta pikeun nyitak atanapi nyuntik jumlah anu pas tina témpél solder dina pad PCB sareng nempelkeun komponén pangolahan patch SMT anu saluyu, teras nganggo pemanasan konveksi hawa panas tina tungku reflow pikeun ngalembereh némpelkeun solder, sareng tungtungna ngabentuk gabungan solder anu dipercaya. ngaliwatan cooling.Sambungkeun komponén sareng pad PCB pikeun maénkeun peran sambungan mékanis sareng sambungan listrik.Umumna disebutkeun, reflow soldering dibagi kana opat tahap: preheating, hawa konstan, reflow na cooling.

 

1. zone Preheating

Zona Preheating: éta tahap pemanasan awal produk.Tujuanana nyaéta pikeun gancang panas produk dina suhu kamar sareng ngaktipkeun fluks némpelkeun solder.Dina waktos anu sami, éta ogé metode pemanasan anu dipikabutuh pikeun ngahindarkeun leungitna panas anu goréng tina komponén anu disababkeun ku pemanasan gancang suhu luhur salami immersion tin salajengna.Ku alatan éta, pangaruh laju naékna suhu dina produk pohara penting sarta kudu dikawasa dina rentang lumrah.Lamun teuing gancang, éta bakal ngahasilkeun shock termal, PCB sareng komponenana bakal kapangaruhan ku stress termal sarta ngabalukarkeun karuksakan.Dina waktu nu sarua, pangleyur dina némpelkeun solder bakal volatilize gancang alatan pemanasan gancang, hasilna splashing sarta formasi manik solder.Lamun teuing slow, solder némpelkeun pangleyur moal volatilize pinuh sarta mangaruhan kualitas las.

 

2. zone hawa konstan

Zona suhu konstan: Tujuanana nyaéta pikeun nyaimbangkeun suhu unggal unsur dina PCB sareng ngahontal kasapukan sajauh mungkin pikeun ngirangan bédana suhu antara unggal unsur.Dina tahap ieu, waktu pemanasan unggal komponén relatif panjang, sabab komponén leutik bakal ngahontal kasaimbangan munggaran alatan nyerep panas kirang, sarta komponén badag kudu cukup waktu nyekel up kalawan komponén leutik alatan nyerep panas badag, sarta mastikeun yén fluks. dina némpelkeun solder pinuh volatilized.Dina tahap ieu, dina aksi fluks, oksida dina pad, bal solder sareng pin komponén bakal dipiceun.Dina waktos anu sami, fluks ogé bakal ngaleungitkeun noda minyak dina permukaan komponén sareng pad, ningkatkeun daérah las sareng nyegah komponénna dioksidasi deui.Saatos tahap ieu, sadaya komponén kedah ngajaga suhu anu sami atanapi sami, upami henteu, las anu goréng tiasa lumangsung kusabab bédana suhu anu kaleuleuwihan.

Suhu sareng waktos suhu konstan gumantung kana pajeulitna desain PCB, bédana jinis komponén sareng jumlah komponén.Biasana dipilih antara 120-170 ℃.Lamun PCB utamana kompléks, suhu zona hawa konstan kudu ditangtukeun kalawan suhu softening rosin salaku rujukan, guna ngurangan waktu las of zone reflow dina bagian engké.Zona suhu konstan perusahaan kami umumna dipilih dina 160 ℃.

 

3. Daérah réfluks

Tujuan tina zona reflow nyaéta sangkan némpelkeun solder ngalembereh tur baseuh Pad dina beungeut unsur bisa dilas.

Nalika papan PCB asup kana zona reflow, hawa bakal naek gancang sangkan némpelkeun solder ngahontal kaayaan lebur.Titik lebur némpelkeun solder kalungguhan SN: 63 / Pb: 37 nyaéta 183 ℃, sareng némpelkeun solder bébas kalungguhan SN: 96.5/ag: 3 / Cu: 0. Titik lebur 5 nyaéta 217 ℃.Dina bagian ieu, manaskeun nyadiakeun paling panas, sarta suhu tungku bakal disetel ka pangluhurna, ku kituna suhu némpelkeun solder bakal naek gancang ka suhu puncak.

Suhu puncak kurva soldering reflow umumna ditangtukeun ku titik lebur némpelkeun solder, dewan PCB jeung hawa panas-tahan komponén sorangan.Suhu puncak produk di daérah reflow beda-beda dumasar kana jinis némpelkeun solder anu dianggo.Sacara umum, suhu puncak maksimum némpelkeun solder bébas kalungguhan umumna 230 ~ 250 ℃, sareng némpelkeun patri kalungguhan umumna 210 ~ 230 ℃.Lamun suhu puncak teuing low, éta gampang pikeun ngahasilkeun las tiis sarta wetting cukup tina mendi solder;Upami éta luhur teuing, substrat jinis résin epoxy sareng bagian plastik rentan ka coking, busa PCB sareng delamination, sareng ogé bakal ngakibatkeun formasi sanyawa logam eutektik anu kaleuleuwihan, ngajantenkeun gabungan solder rapuh sareng kakuatan las lemah, mangaruhan kana sipat mékanis produk.

Eta kudu emphasized yén fluks dina némpelkeun solder di wewengkon reflow mantuan pikeun ngamajukeun wetting antara némpelkeun solder jeung tungtung las komponén jeung ngurangan tegangan permukaan némpelkeun solder dina waktu ieu, tapi promosi fluks bakal. kaampeuh alatan oksigén sésa jeung oksida permukaan logam dina tungku reflow.

Sacara umum, kurva hawa tungku alus kudu minuhan yén suhu puncak unggal titik dina PCB kudu konsisten sajauh mungkin, sarta bédana teu kudu ngaleuwihan 10 derajat.Ngan ku cara ieu urang tiasa mastikeun yén sadaya tindakan las parantos réngsé lancar nalika produkna asup ka daérah pendinginan.

 

4. aréa cooling

Tujuan tina zona cooling pikeun gancang niiskeun partikel némpelkeun solder dilebur tur gancang ngabentuk sendi solder caang kalawan radian slow sarta jumlah pinuh tina tin.Ku alatan éta, loba pabrik bakal ngadalikeun wewengkon cooling ogé, sabab kondusif pikeun solder joint ngabentuk.Umumna disebutkeun, laju cooling teuing gancang bakal nyieun telat pikeun némpelkeun solder molten pikeun niiskeun jeung panyangga, hasilna tailing, Asah komo burrs tina gabungan solder kabentuk.Laju cooling teuing low bakal nyieun bahan dasar permukaan PCB Pad ngahijikeun kana némpelkeun solder, sahingga solder joint kasar, las kosong tur gabungan solder poék.Naon deui, sadaya majalah logam dina tungtung komponén solder bakal ngalembereh dina posisi gabungan solder, hasilna panolakan baseuh atawa las goréng dina tungtung komponén solder, Ieu mangaruhan kualitas las, jadi laju cooling alus pohara penting pikeun solder gabungan ngabentuk. .Umumna disebutkeun, supplier némpelkeun solder bakal nyarankeun laju cooling gabungan solder ≥ 3 ℃ / s.

Industri Chengyuan mangrupikeun perusahaan khusus dina nyayogikeun peralatan garis produksi SMT sareng PCBA.Éta nyayogikeun anjeun solusi anu paling cocog.Éta gaduh sababaraha taun produksi sareng pangalaman R&D.Technicians profésional nyadiakeun hidayah instalasi tur sanggeus-jualan jasa door-to-door, ku kituna anjeun teu boga worries di imah.


waktos pos: Apr-09-2022